Bovenaan in Google met SEO optimalisatie

Guy Hacha
Guy Hacha

Bovenaan bij Google staan

Bovenaan in Google dankzij SEO

Zoekmachine optimalisatie is een essentieel element voor elke site. Het is altijd van belang om je vindbaarheid in Google te vergroten. Het is de sleutel tot succes of het nu over een bedrijf of over een blog gaat. Hoewel zoekmachines steeds hun algoritmes verfijnen en verbeteren, gaat er toch niets boven de werking van het menselijk brein. Een mens bekijkt een website namelijk met andere ogen.

Enkele SEO tips

In dit artikel leggen we uit hoe SEO optimalisatie zoekmachines een handje kan toesteken om te ontdekken waarover een webpagina gaat en waarom deze interessant is voor internetgebruikers.

Lees hier over de SEO betekenis voor uw website.

Als we er rekening mee houden dat 89% van alle consumenten eerst op internet zoeken naar de producten of diensten die ze willen aanschaffen, dan wordt het onmiddellijk duidelijk waarom de aanwezigheid online en in de zoekmachines zo’n belangrijke factor is.

SEO optimalisatie verbetert de zichtbaarheid van een bedrijf

Meer dan 90% van het verkeer naar een website is afkomstig van resultaten die op de eerste pagina van Google werden gevonden. Minder dan 10% van gebruikers kiest voor een website die op de tweede pagina met zoekresultaten staat. Meer nog, sites die in de top 3 staan van een zoekmachine genereren meer dan 60% van het internetverkeer.

Deze resultaten bewijzen duidelijk dat je ranking in de zoekresultaten van Google een directe invloed heeft op de zichtbaarheid van je website en het verkeer dat er naartoe gaat. De hoogste plaatsen in de resultatenpagina’s van zoekmachines en bovenaan in Google genereren de meerderheid aan kliks. Een hoge ranking resulteert dus in een aanzienlijke groei van het aantal bezoekers naar je website.

SEO optimalisatie legt zich ook toe op het creëren van titel metatags die informatief en relevant zijn en resulteren in goede keywords en metabeschrijvingen. Geoptimaliseerde tags en beschrijvingen helpen de doorklikratio te verhogen, wat op zijn beurt ertoe leidt dat klanten meer geïnteresseerd zullen zijn in wat je te bieden hebt. Het komt hier op neer: websites waarvan de webpagina’s SEO geoptimaliseerd werden, hebben een enorm groot voordeel in vergelijking met niet geoptimaliseerde websites.

SEO is kostenefficiënt

SEO is een van de meest kostenefficiënte van alle marketing strategieën, omdat deze techniek zich richt op gebruikers die actief op zoek zijn naar jouw producten en diensten online.

Tegelijk zijn organische zoekresultaten in essentie gratis.

Als je aan de top staat, is het niet nodig om te betalen per klik of om een budget voor advertenties te voorzien. Eén van de voordelen van SEO optimalisatie is, dat eens de techniek op poten staat, deze potentiële nieuwe klanten aantrekt zonder bijkomende kosten.

SEO maakt je bedrijf geloofwaardig

Omdat het gebruik van computers en mobiele apparaten nog steeds in de lift zit, komen er steeds meer mensen bij die vertrouwen op zoekmachines. Mensen gaan er van uit dat de eerste resultaten die ze zien in Google afkomstig zijn van gereputeerde bedrijven. Op die manier kan SEO optimalisatie ervoor zorgen dat je bedrijf een goede naam krijgt.

SEO optimalisatie verbetert de bruikbaarheid van een website

Als je je website makkelijker vindbaar maakt voor zoekmachines, dan zorg je er tegelijk ook voor dat deze beter vindbaar is voor de gebruikers. Verder kun je de toegankelijkheid van een website verbeteren door het opzetten van een gestructureerde sitemap en makkelijke URL adressen.

SEO tips: hoe kan ik de optimalisatie van mijn site verbeteren?

Er is al veel gezegd en geschreven over SEO, maar als puntje bij paaltje komt, dan zijn er maar 3 belangrijke SEO tips:

De optimalisatie van de pagina zelf

Begin steeds met een SEO Analyse van je website.

Je kunt hier een professional voor inhuren en/of een plugin gebruiken die hierbij een hulpmiddel kan zijn.

Dit houdt in dat je de nadruk legt op technische aspecten van de verschillende webpagina’s:

 • URL
 • Titel tag
 • Meta beschrijving
 • Keyword dichtheid
 • Structuur van de site
 • Interne linkstructuur
 • Snelheid van de site
 • Kwaliteit van de inhoud (teksten, foto’s, videos…)
 • Leesbaarheid op mobiele apparaten

Kwaliteitsvolle inhoud en tevreden gebruikers

Het is geen geheim dat Google en andere zoekmachines momenteel focussen op de kwaliteit en de inhoud van een website. Het is nog steeds belangrijk om aandacht te bieden aan meta data en de structuur van je site, maar om organische zoekresultaten te verkrijgen, is de kwaliteit van je content van het grootste belang. De gebruikerservaring is hier het meest van tel.

Bill Gates zei het al in 1996 en de zoekmachines hebben het nu eindelijk terug door

Nu is Google klaar om te bereiken wat het wou bereiken: de informatie die er op de wereld bestaat organiseren en ervoor zorgen dat deze wereldwijd toegankelijk en bruikbaar is. En steeds de beste en meest relevante zoekresultaten presenteren aan de bezoekers wereldwijd.

Autoritatieve link building

De oude techniek van het ruilen van links mag je vergeten. Kwaliteitsvolle links naar je website, van bedrijven die een grote autoriteit hebben in een relevant vakgebied, die moet je hebben. Dit noemen we autoritatieve link building en dit begrip steunt op drie pijlers:

 • Een website die als een autoriteit wordt beschouwd en veel bezoekers heeft
 • Een pagina die relevant is voor jouw content of jouw website
 • De link moet prominent aanwezig zijn op de site en geen spam bevatten

Hoe weet ik nu of deze SEO tips werken?

Je merkt het vanzelf wanneer je meer bezoekers over de vloer krijgt. Dit kun je meten door je site te monitoren met Google Analytics bijvoorbeeld. Zo weet je of je SEO optimalisatie vruchten aflevert of niet.

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Social Media Marketing

Social Media Marketing: een must!

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Online aanwezigheid - Hoe een goede website maken

Waarom een goede website essentieel is

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!