Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

Guy Hacha
Guy Hacha

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

Social media zijn uitgegroeid tot een droom voor marketeers. Toen een paar jaar geleden de Social Media opkwamen, merkte je vooral dat mensen praatten over hun interesses, contact legden met mensen met dezelfde achtergrond of schrijvers die op zoek waren naar connecties.

Bedrijfseigenaren beseften al snel dat hun doelgroep ook gebruik maakte van de sociale media, en waren verplicht om te volgen.

Social media kunnen echter eng zijn. Ze kunnen veel kostbare tijd vergen. Je vraagt ​​je misschien wel af ​​of al die inspanningen wel de moeite lonen…

Hier volgen enkele snelle antwoorden om te bepalen of Sociale Media geschikt zijn voor je bedrijf.

Wie heeft er genoeg klanten?

Als je genoeg klanten hebt tot je op pensioen gaat, is het antwoord nee, dan heb je geen Sociale Media nodig. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft er genoeg klanten?

Wil je dat je bedrijf groeit, stagneert of achteruitgaat? Het is waar dat het makkelijker is om bestaande klanten te behouden en te behagen dan om nieuwe te vinden, maar als je niet aanwezig bent op de sociale media, mis je veel kansen om nieuwe klanten binnen te halen.

Je moet jezelf de vraag stellen: “Kan je echt teveel klanten hebben?” Het kan nooit kwaad om constant nieuwe klanten binnen te halen. Dit is hoe een bedrijf groeit en blijft groeien.

Zonder bedrijfsgroei zal je nooit het succes zien dat je wenst

In het verleden konden bedrijven vertrouwen op mond-tot-mond reclame, maar tegenwoordig is dat niet voldoende. Een goede aanwezigheid op de sociale media kan hetzelfde effect hebben als mond-tot-mondreclame, indien uw volgers uw inhoud met hun volgers delen. De kunst is om aantrekkelijke Sociale Media berichten te maken,  die je volgers leuk vinden en die ze ook willen delen. Een paar goede tips over je bedrijf hebben de mogelijkheid om viraal te gaan.

Kun je traditionele reclamemethoden veroorloven (radio, TV, tijdschriften…)? Als het antwoord nee is, is het gebruik van sociale media de goedkoopste manier om je bedrijf die extra bekendheid te geven. Het kost tijd en energie, maar naarmate je bedrijf groeit, kan je beginnen met advertenteren via sociale media en op die manier je bereik nog verder uitbreiden.

Snelle manier van communicatie

Bestaat er een snellere manier om te communiceren met je klanten of om op hun vragen te antwoorden? Social media zijn de ideale manier om feedback te krijgen van je klanten of je potentiële klanten. Je kunt hun vragen beantwoorden en je klanten op een persoonlijke manier leren kennen.

Gepersonaliseerde service is tegenwoordig erg belangrijk

Je kan een levenslange klantrelatie opbouwen door je klant simpelweg het gevoel te geven dat hij of zij belangrijk is en dat je zo goed mogelijk aan zijn of haar behoeften wilt voldoen.

Met Sociale Media bouw je aan relaties

Veel mensen beweren dat je niet enkel een bedrijf opbouwt, maar dat je bouwt aan relaties. Hieraan werken is de beste manier om loyale klanten te werven en te behouden. Je bedrijf naar de sociale media brengen is een uitstekende manier om die “klanten” relaties aan te gaan.

Steeds meer mensen zoeken hun favoriete merken en producten via de sociale media, eerder dan alleen naar een website te surfen. Als ze je bedrijf, product of service kunnen vinden via de sociale media, is de kans groot dat ze doorklikken naar je website voor verdere informatie.

Sociale media kunnen voor veel bedrijven wonderen doen. Gebruik bovenstaande informatie om te bepalen of het iets voor jouw bedrijf is. De kans is groot dat je bedrijf veel baat heeft bij het gebruik van sociale media zoals Facebook, Twitter of Google Plus, of LinkedIn,  specifiek gericht naar bedrijven (B2B) en zakenmensen. Zorg ervoor dat u deze Sociale Media grondig bekijkt en analyseert om te zien hoe soortgelijke bedrijven te werk gaan om hun klanten bereiken en vast te houden.

Dit zal je helpen om te beslissen of Sociale Media een verstandige keuze is voor je bedrijf…

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Social Media Marketing

Social Media Marketing: een must!

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Online aanwezigheid - Hoe een goede website maken

Waarom een goede website essentieel is

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!

seo-optimalisatie-proces

Bovenaan in Google met SEO optimalisatie