Een mailing versturen doe je zo!

Guy Hacha
Guy Hacha

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!

Ieder contact dat je legt, kan leiden tot een potentiële klant. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan je e-mails.

Vandaag is het grote publiek zich bewust van de intenties van een marketeer. Ze snappen wat het gevolg kan zijn wanneer ze hun e-mailadres achterlaten. Je hebt iets nodig om mensen ervan te overtuigen dat ze er baat bij hebben om hun e-mailadres aan jou toe te vertrouwen.

Een goede mailinglijst loont altijd.

Werk daarom met een strategie, hieronder vind je enkele nuttige tips.

Geef iets terug aan je publiek via je mailing

Geef aan iedereen die zijn of haar e-mailadres aan jou geeft iets terug.

Goede voorbeelden hiervan zijn: een nuttige video zoals een uitleg-video of een video over jouw bedrijf die je in je “nieuwsbrief” verstuurt.

Mensen zijn geïnteresseerd in handige tips en vinden het leuker een filmpje te bekijken dan een lang artikel te lezen. Het kan zijn dat jouw product of dienst zich niet leent tot het maken van een filmpje, dan zijn er nog andere manieren om te communiceren met de potentiële klant.

Een e-mail behoort tot de mogelijkheden.

Gebruik een sprekend praktijkvoorbeeld

Een goede nieuwsbrief maken, vergt wat tijd. Een nieuwsbrief met een goed verhaal, liefst herkenbaar.

Pakkende praktijkvoorbeelden leiden vaak tot een aankoop.

Duidelijk uitleggen wat je doet in plaats van te mijmeren over wat je zou kunnen doen. Maak je product of dienst tastbaar. Mensen houden van resultaten en dit soort van e-mails lezen ze graag.

Denk aan een pakkende titel voor je e-mails. Een goed idee is om “cijfers” in je titel verwerken, hierdoor wordt meteen duidelijk wat je te bieden hebt.

Geef iets “gratis”

Potentiële klanten houden van gratis aanbiedingen. Dat is gewoon hoe mensen in elkaar zitten. Als je een e-book hebt geschreven, kun je bijvoorbeeld een paar hoofdstukken gratis aanbieden in .pdf vorm.

Mensen zijn nieuwsgierig en willen altijd iets bijleren.

Een gratis e-book als e-mailing versturen, is een goed idee in en in ruil daarvoor wil iemand graag zijn of haar e-mail adres geven.

Investeren in kennis is altijd goed!

Iedereen wil alles weten. Terwijl we steeds meer kennis opdoen, blijven we ook groeien in het leven. Door onze kennis zijn we anders dan anderen. We weten hoe het komt dat de dingen zijn zoals ze zijn en waarom.

Als je over kennis beschikt die nuttig is voor je doelpubliek, dan deel je die best.

Je deelt dan iets waar je doelgroep iets aan heeft.

Dat kan iets praktisch zijn dat ze meteen kunnen gebruiken of gewoon een goed gericht advies waar iedereen iets aan heeft. Probeer jezelf te verplaatsen in de geest van je klanten. Zo verplaats je de focus van de groei van je eigen bedrijf naar wat iemand zelf nodig heeft.

Haal je voordeel uit video’s en links naar YouTube

Meer dan 33% van alle internetgebruikers zitten op YouTube. Daarom is het onbegrijpelijk dat internet marketeers er zo weinig gebruik van maken. Een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen is een link te tonen in een YouTube video. De timing waarmee je dit doet en de relevantie van de link zijn hier van zeer groot belang. Zorg dat je link zichtbaar wordt op het moment dat je topic in de video aan bod komt.

Kies voor de zachte aanpak als je iemands e-mail adres vraagt

Je hebt met grote waarschijnlijkheid zelf een hekel aan pop-ups. Soms werken pop-ups wel, maar als je er zelf niet van houdt, is het zeker geen goed idee om ze aan je klanten aan te bieden. In de plaats daarvan kan je werken met alternatieven zoals een nieuwsbrief mailing versturen.

Een andere manier is een goede call to action (CTA). Deze plaats je best op het einde van je webpagina. Natuurlijk vertrouw je er dan op dat bezoekers zo lang op je pagina blijven. Als je content goed is, lukt dit zeker.

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Het is enkel zaak om met interessante informatie ervoor te zorgen dat een nieuwsbrief versturen effect heeft.

Zo zullen de bezoekers van je website zelf kiezen om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Dit is de juiste insteek om een mailinglijst op te zetten!

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Social Media Marketing

Social Media Marketing: een must!

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Online aanwezigheid - Hoe een goede website maken

Waarom een goede website essentieel is

seo-optimalisatie-proces

Bovenaan in Google met SEO optimalisatie