Een mailinglijst maken met behulp van sociale media

Guy Hacha
Guy Hacha

Mailinglijst maken met behulp van Sociale Media

Jouw mailinglijst maken met je sociale media

Hoeveel Facebook fans heb je? Heeft jouw LinkedIn profiel duizenden volgers? Als je vanaf het prille begin een Twitter account had, heb je nu waarschijnlijk duizenden Twitter-volgers…

Wat is het echte nut van je 10.000 volgers op sociale netwerken? Van zodra je een bericht, een update of een foto plaatst, gaat deze verloren in het spervuur ​​van andere posts en berichten.

Een andere bedenking…. hoeveel van die sociale media volgers maken deel uit van je e-maillijst?

Onthoud dat de volgers die ingeschreven hebben op je e-maillijst veel belangrijker zijn dan de overige Sociale Media volgers.

Maak gebruik van de sociale media om je mailinglijst te laten groeien

Het punt is dat je sociale media moet gebruiken om je mailinglijst te maken en te laten groeien. Op die manier gaan de vele uren werk aan het schrijven van een post, het publiceren van een link naar een artikel op je blog, het zoeken van de juiste foto/video en of tekst, niet verloren.

Maar wanneer je sociale netwerken gebruikt om je e-maillijst op te bouwen, dan werk je aan iets concreet. Wanneer je een e-mail verzend naar je lijst, ben je niet in concurrentie met de duizenden andere marketeers op Facebook, Twitter of LinkedIn.

Je sociale media volger heb je beloond met een informatief artikel, een nuttige checklist en in ruil daarvoor kreeg je de toestemming om hem/haar te contacteren via e-mail.

E-mail communicatie is 1-op-1 communicatie

E-mail communicatie is een 1-op-1 contact, dat is iets heel anders dan een bericht 1-naar-alle-sociale-media-volgers. Het voelt aan alsof je een persoonlijk gesprek met hen voert, een gevoel dat men niet heeft op Facebook/Twitter/LinkedIn…

Een andere goede reden om sociale media te gebruiken om je lijst te laten groeien, is dat jouw prospects op de sociale media op hun gemak zijn. Het was hun eigen keuze om jou te volgen, omdat ze je berichten leuk en/of informatief vonden. Dus wanneer ze dan een bericht met een gratis, waardevolle download tegenkomen, zijn ze meer geneigd om hier op in te gaan.

Niet overdrijven

Social networking heeft veel voordelen voor het bouwen van een e-maillijst. Zorg ervoor dat je niet overdrijft met het tonen van je “gratis aanbod”.

Sociale media heeft alles te maken met het groepsgevoel, en niet met verkopen.

Stuur met regelmaat wervende berichten en biedt slechts af en toe je gratis waardevolle download aan. Op die manier zal je e-maillijst snel groeien en een succes zijn!

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Social Media Marketing

Social Media Marketing: een must!

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Online aanwezigheid - Hoe een goede website maken

Waarom een goede website essentieel is

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!