Waarom een goede website essentieel is

Guy Hacha
Guy Hacha

Belang van website

Waarom jouw online aanwezigheid belangrijk is?

Als een bedrijf in 2018 zegt dat ze geen online aanwezigheid hebben, vragen mensen zich al snel af hoe potentiële klanten het bedrijf dan wel ontdekken. We zijn hier om je te vertellen waarom je een sterke online aanwezigheid nodig hebt.

Maakt het voor de klant makkelijker om naar jou toe te komen

Jouw eigen website is de beste manier om snel op Google gevonden te worden, zonder dat (potentiële) klanten jouw contactgegevens moeten gaan zoeken op een of andere directorysite  die al jaren niet meer gebruikt wordt. In plaats daarvan bieden de website en sociale-media platformen de mogelijkheid om jou te benaderen en ze weten precies wat ze kunnen verwachten.

Een manier om jouw producten en diensten te presenteren

Waarom jouw producten verbergen van jouw potentiële klanten, wanneer je ze in de dagelijkse omgevingen van mensen kunt tonen? Je wil natuurlijk niet overdrijven, dus ga hier niet te ver mee. Als jij je publiek laat zien wat te bieden hebt, wordt het overtuigingsproces nog net dat beetje makkelijker. Klanten willen niet raden naar wat ze gaan krijgen, ze willen het weten.

Eenvoudig relaties met klanten opbouwen

Als je vanuit het vorige punt verder bouwt, als je een sterke online aanwezigheid hebt en jouw doelgroepen, nieuw of oud, weten wat je aanbiedt, dan heb je een relatie gestart of onderhouden zonder rechtstreeks contact met de (potentiële) klant. Dat betekent minder werk en dat maakt je gelukkig.

24/7 bedrijfsactiviteiten & altijd bereikbaar

Als je een eigen deeltje op het internet ingenomen hebt, betekent dit dat je altijd bereikbaar bent. Daardoor voelen je klanten zich veiliger, in de wetenschap dat ze je buiten de openingstijden een bericht kunnen sturen zonder je te storen tijdens jouw vrije tijd. Het voordeel voor jouw klanten is dat ze zo altijd hun gedachten en meningen aan jou kunnen overbrengen. Dat geeft vertrouwen en zekerheid dat ze met de juiste persoon of het juiste bedrijf werken.

Voeg legitimiteit toe aan uw bedrijf

Als jouw bedrijf op verschillende plaatsen online vermeld wordt, is het voor mensen eenvoudiger om te begrijpen dat het een gevestigde en een echte onderneming is. Met een sterke en consistente website, sociale media kanalen en SEO-strategie kunnen je klanten een beter beeld krijgen van wie jij bent.

Je weet wat werkt en wat niet

Je krijgt gedetailleerde statistieken van je paginaweergaven en posts op sociale media te zien, waardoor je weet wat voor jouw doelgroepen werkt en wat niet. Als je een nieuw blogbericht deelt of je sociale media-pagina’s bijwerkt door bv. een nieuwe hashtag aan te maken, zal je kunnen zien waarom het werkt of niet. Dit betekent dan dat je weet wat je in de toekomst opnieuw moet doen.

Conclusie: een goede website is belangrijk voor je bedrijf!

Dus hebben we je overtuigd? Bent je het met ons eens? Of toch nog steeds niet? Wist jij al waarom een goede website belangrijk is? Laat het ons weten.

Als jij jouw online aanwezigheid wilt opzetten of verbeteren, maar niet weet waar je moet beginnen, bel ons dan voor een gratis consult.

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Social Media Marketing

Social Media Marketing: een must!

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!

seo-optimalisatie-proces

Bovenaan in Google met SEO optimalisatie