Social Media Marketing: een must!

Guy Hacha
Guy Hacha

Social Media Marketing voor jouw bedrijf

Social Media Marketing is het sterkste wapen in jouw arsenaal

Als bedrijf is het belangrijk dat je van allerlei markten thuis bent. Er wordt vaak nadruk gelegd op de twee factoren die het meest voor de hand liggen: kwaliteit én uitmuntende dienstverlening leveren. Maar regelmatig wordt het meest cruciale aspect juist een beetje verwaarloosd: nl. de marketing, meer bepaald de Social Media Marketing.

Waar je vroeger klanten alleen kon bereiken via de post of via kranten, TV en radio kan je tegenwoordig klanten ook heel persoonlijk benaderen, voor een fractie van de kosten.

Social Media Marketing laat toe klanten persoonlijk te benaderen voor een fractie van de kost!

Dankzij de snelle opkomst en het grote bereik zijn de sociale media niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Uit onderzoek is gebleken dat juist hier marketing en user engagement het meeste effect hebben.

De verschillende soorten Sociale Media

Dit alles wil dus zeggen dat de meest effectieve marketing wordt gedaan op Sociale Media zoals:

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • LinkedIn
  • Instagram
  • Pinterest

Wat moet je doen om jouw potentiële klanten effectief te bereiken?

Dat Sociale Media het beste platform zijn voor jouw marketing betekent nog niet dat alles wat je post ook goed is of positief werkt.

Omgaan met Social Media moet worden gezien als een dagelijkse routine. Je moet altijd klaar staan om te reageren op vragen, en natuurlijk altijd het bedrijf van zijn beste kant laten zien.

De grote vraag waar veel mensen mee zitten is dan ook: “Hoe kan ik het beste mijn potentiële klanten bereiken?”. Alhoewel dit antwoord natuurlijk per geval verschilt zijn er duidelijke patronen te herkennen:

1. User engagement is cruciaal

Social Media Marketing is zoals de naam al zegt sociaal. In de marketing zien we dit heel duidelijk terug. Een post of artikel dat user engagement oproept doet het vele malen beter dan een simpel bericht. Immers, hoe langer een persoon bezig is met jouw posts, des te beter blijft de boodschap hangen.

2. Post met regelmaat

Jammer genoeg zien we het maar al te vaak gebeuren dat bedrijven een Social Media account aanmaken, om vervolgens misschien twee keer per jaar een bericht te plaatsen. Dit heeft natuurlijk nauwelijks effect en voegt weinig toe aan jouw marketing.

Zoals voor ieder marketing plan is het ook voor Social Media Marketing belangrijk om een lange termijn Social Media plan te maken. Zorg er voor dat de content die je plaatst leuk en engaging is en op regelmatige tijdstippen verschijnt.

Voor echte groei is regelmaat onmisbaar.

Plaats dus niet twee keer per jaar een bericht, maar ook niet twintig keer in de eerste maand, om vervolgens de volgende maanden niks meer van je te laten horen. Voor echte groei is regelmaat onmisbaar.

3. Gebruik relevante en actuele afbeeldingen

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat posts, op bijvoorbeeld Facebook, die een relevante en leuke afbeelding hebben meer dan veertig keer vaker worden gelezen dan posts die dit niet hebben.

Het gaat hier niet alleen om afbeeldingen van nieuwe producten, maar ook om afbeeldingen die actueel en trendy zijn. Natuurlijk moeten ze wel in relatie staan met de producten of diensten die je aanbiedt.

Conclusie

Er komt dus veel bij kijken om aan doeltreffende Social Media Marketing te doen.

Vooral omdat dit een langdurig proces is waar een constante inzet van groot belang is. Om die reden kiezen veel bedrijven er voor dit uit te besteden aan een Sociale Media expert. Op die manier wordt het werk jou uit handen genomen en heb je de zekerheid van een consistente marketing voor je bedrijf.

Lees ook:

Gratis SEO Analyse

4 redenen om een gratis SEO analyse te doen

Video maken voor sociale media

Hoe zelf een Video maken?

Gesproken zoekopdrachten - Ok Google

Gesproken zoekopdrachten en SEO

Heb je sociale media nodig in je bedrijf? Facebook en Twitter buttons

Heb je sociale media nodig in je bedrijf?

seo-website-optimalisatie

SEO Betekenis voor uw website – Hoger in Google

E-mail maken - nieuwsbrief aanmaken

Hoe een performante e-mail maken?

Waar sta ik in Google ?

Mijn website vindbaar maken met deze 14 SEO tips

Online aanwezigheid - Hoe een goede website maken

Waarom een goede website essentieel is

Mailing versturen

Een mailing versturen doe je zo!

seo-optimalisatie-proces

Bovenaan in Google met SEO optimalisatie